L’INS Montserrat Roig tindrà una línia nova de 1r d’ESO per cobrir el dèficit de places a la zona 2

INS Montserrat Roig / (c) Google

INS Montserrat Roig / (c) Google

La directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament al Vallès Occidental, Carme Vigués, ha comunicat avui a la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Terrassa, Rosa Maria Ribera, que s’obrirà una nova línia de 1r d’ESO a l’INS Montserrat Roig per al proper curs. Així, el curs 2017-2018 aquest centre educatiu tindrà 5 línies de primer curs de secundària, amb un total de 150 alumnes.

El Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya vol fer front així a la manca de places per al primer curs de l’ESO a la zona 2 de Terrassa que compta amb 3 instituts: Torre del Palau, Can Roca (actualment encara en barracons) i Montserrat Roig. Cada un d’ells ofertava 4 línies per al proper curs, que ja d’entrada eren insuficients per cobrir la demanda d’alumnes que acaben primària a les escoles de la zona adscrites a aquests centres, segons els càlculs del servei d’Educació municipal. Ara, un cop tancat el període de preinscripció, s’ha constatat que, amb l’oferta inicial de places, prop de 50 alumnes adscrits a instituts de la zona 2 s’haurien de matricular a centres d’altres zones. La nova línia de 1r d’ESO a l’INS Montserrat Roig evitarà aquesta situació.

A més, des del departament d’Ensenyament de la Generalitat s’ha avançat a l’Ajuntament que s’implementaran altres mesures, que encara s’estan definint, per tal que cap alumne s’hagi de matricular en instituts que no corresponguin a la seva zona adscrita. La regidora d’Educació celebra les mesures anunciades i diu sentir-se “alleujada davant aquest cop de timó, que per fi ens posa en la bona direcció”. Aquesta mateixa s’ha reunit amb les AMPA’s de Terrassa per valorar la nova situació.

Leave a Reply

Your email address will not be published.