Les activitats infantils protagonistes del dilluns de Festa Major a Terrassa

festa major infantil hortes

El dilluns de Festa Major a Terrassa està dedicat especialment als infants, ja que és el  dia gran de la Festa Major Infantil al parc de Vallparadís. A més, després de l’èxit de la primera eidició,, enguany se celebra la 2a  Cercavila Infantil de Festa Major dels grups de Cultura Popular, que tindrà lloc dilluns a la tarda, amb la participació dels petits de 9 colles de Cultura Popular i Tradicional  de Terrasa que tenen secció infantil.

La va sorgir l’any passat a iniciativa de la Coordinadora de Grups de Cultura Popular i tradicional de Terrassa, amb l’objectiu que els petits de les diferents colles siguin els protagonistes d’una activitat dins la Festa Major realitzada per ells,. A la segona edició de la Cercavila participaran el Drac Infantil de Terrassa, el Bitxo del Torrent Mitger, la  Colla de Diables Balrogs; la canalls dels Castellers de Terrassa i els Minyons de Terrassa; els Geganters de Terrassa, els Bastoners de Terrassa i l’Esbart Egarenc. Els infants de les diferents colles faran actuacions realitzades totalment per ells, com ja van fer diumenge a la nit al primer Correfoc Infantil.  Podeu consultar el recorregut de la Cercavila i el detall de les actuacions aquí.

Dia gran de la Festa Major Infantil al parc de Vallparadís

Després de dues tardes intenses dissabte i diumenge, el Parc de Vallparadís torna a acollir dilluns el dia central de la Festa Major Infantil, amb activitats durant tot el dia. Obrirà la festa la tradicional xocolatada, i seguiran activitats i tallers de les entitats culturals i esportives. Dins el cicle ‘La Mainada al Museu’ es podran sentir contes de princeses, o conèixer les esglésies de Sant Pere a la visita Toc-toc!. També hi trobareu un racó de contes en anglès amb l’espectacle Robin Hood i Little Red ridding Hood.  L’espectacle de circ ‘Mr. Arlet’, de la Cia. Moi Jordana al Pla del Castell es podrà veure al matí i també a la tarda. Al matí serà l’avantsala de l’esperada festa de l’aigua, animada pel Pep Callau que clourà les activitats matinals.

Durant el matí, també podeu aprofitar per visitar el Castell Cartoixa o les esglésies de Sant Pere, que fan jornada de portes obertes. El trenet de Vallparadís també farà circulacions especials.

A la tarda els petits tindran diferents espais de jocs com els Jocs de pesca, l’Espai de castells de sorra, una Gran ludoteca de jocs tradicionals o el Taller de teatre de titelles per deixar volar la imaginació i jugar a titellaires. I els petits de 0 a 3 anys podran gaudir matí i tarda de l’Ixmenuts per jugar i potenciar la psicomotricitat.

L’objectiu de la Festa Major Infantil és “que els nens i nenes s’ho passin bé i gaudeixin, i oferir propostes variades per a totes les edats”, comenta Ricard Torrents, responsable de La Xarxa de Terrassa, entitat organitzadora de la festa. Com a novetat, enguany es faran dues sessions de l’espectacle de circ ‘Mr. Arlet’, de la Cia. Moi Jordana. També a la tarda hi haurà dues sessions de ‘Contes del món’, amb Rah-Mon Roma; “Programant dos passis de cada espectacle volem que les famílies tinguin oportunitat de veure’ls tots”, afegeix Torrents. El fi de festa anirà a càrrec d’en Pep Callau i els Pepsicolen, que acomiadaran en Xuli-vert fins a l’any vinent. Serà just després de l’arribada de la Cercavila Infantil de Cultura Popular a les Hortes dels Frares, on els grups participants faran una actuació de lluïment.

Baixada d’Andròmines i portes obertes al mNACTEC

Dilluns a la tarda també té lloc una activitat que es va consolidant a la Festa Major de Terrassa, amb alta participació de famílies. És la Baixada d’andròmines que arriba a la 6a edició mostrant tota la inventiva de grups d’amics i famílies per fabricar ginys rodants i fer-los funcionar aprofitant la força de la gravetat i baixar el carrer de la Rasa fins a la Rambla.

El Museu de la Ciència i de la Tècnica també fa activitats especials durant la Festa Major. Dilluns al matí hi haurà jornada de portes obertes, amb passejades per les voltes de la teulada.

Dimarts al vespre, la Gran Gala de circ de Festa Major és una altra cita esperada pels petits i petites. La Cia. Tub d’Assaig portarà els millors números i artistes nacionals i internacionals a l’escenari de la plaça Vella.

Podeu consultar totes les activitats infantils i familiars de la Festa Major de Terrassa 2018 a la nostra agenda.

Leave a Reply

Your email address will not be published.