La Marató de donants de sang de Terrassa necessita l’aportació de 200 persones Se celebrarà del 13 al 15 d'octubre de 9 a 20 hores amb el lema 'Donar sang és una altra pel·lícula'

REDACCIÓ | El Banc de Sang, en col·laboració amb l’Ajuntament de Terrassa, MútuaTerrassa i l’Associació de Donants de Sang del Vallès Occidental, posa en marxa la 15a edició de la Marató de donants de sang a Terrassa, que aquest any té com a lema ‘Donar sang és una altra pel·lícula’. L’objectiu és aconseguir 200 donacions de sang, que permetran tractar prop de 600 pacients als hospitals catalans. Avui hi ha sang a Catalunya per als propers 8 dies, quan el nivell òptim són 10-12 dies.

Serà al Banc de Sang a l’Hospital Universitari Mútua Terrassa (Edifici Àptima Centre Clínic) Planta 0 fins el divendres 15 d’octubre de 9 a 20 h

‘Donar sang és una altra pel·lícula’

Sota aquest lema la Marató de Donants de Sang està ambientada en el cinema: els donants tindran crispetes a la sala de donació i seran rebuts amb una catifa vermella. Durant la donació o al final, podran fer-se una fotografia amb cartells amb frases mítiques de pel·lícules adaptades a la donació. Les persones que vulguin donar sang a la Marató hauran de reservar hora des del web.  D’aquesta manera, es garanteix una donació ordenada i sense aglomeracions, un funcionament que ja s’ha establert des d’inicis de la pandèmia. 

Des que va començar el 2021, la demanda de sang als hospitals ha anat pujant. La transfusió ha arribat a augmentar fins a un 15% en comparació amb anys anteriors. Això es deu a la recuperació de l’activitat hospitalària i de la reprogramació d’operacions no urgents que havien estat ajornades per la pandèmia. Sempre diem que una donació salva a 3 persones, ja que de cada bossa de sang en surten 3 components: els glòbuls vermells, el plasma i les plaquetes. Aquests es transfonen segons les necessitats de cada pacient. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.