L’Ajuntament de Terrassa comença a preparar la reobertura dels parcs infantils “en els proxims dies” La utilització d'aquests espais, però, haurà de fer-se seguint les mesures de seguretat com la distància i la higiene

Una àrea de jocs infantils al Parc de Vallparadís

REDACCIÓ | Els nens i nenes de Terrassa podran tornar a jugar als parcs infantils de la ciutat amb l’entrada en vigor de l’anomenada fase de represa, que la Generalitat ha anunciat aquest migdia i que entrarà en vigor aquesta mitjanit substituint la fase 3 de la desescalada i la nova normalitat del govern espanyol. L’Ajuntament està habilitant aquests espais, així com altres zones i elements de mobiliari urbà, com els jocs biosaludables i les fonts públiques d’aigua potable, que es reobriran en els pròxims dies.

Tal i com el Govern català ha establert per la represa, basada en apel·lar a la responsabilitat de la ciutadania per evitar la propagació del covid-19 més que en fixar requeriments concrets, l’Ajuntament ha recordat que, a l’utilitzar aquests espais, cal mantenir en tot moment les mesures de precaució necessàries amb especial incidència en la higiene i la distància física. Els parcs infantils han estat clausurats durant tres mesos per evitar la propagació del covid-19. Amb les mesures de desescalada de les darreres setmanes, però, aquest tancament havia quedat completament fora de lloc fins al punt que a les xarxes han sorgit diferents iniciatives per reclamar la seva reobertura.

Per a l’alcalde Jordi Ballart, el pas a la fase de represa “és un avenç esperançador” que no ha de fer oblidar que cal mantenir les mesures de protecció reiterades per les autoritats sanitàries per evitar qualsevol rebrot de la pandèmia “ja que el virus segueix entre nosaltres”. “Ho hem de tenir molt present en el nostre dia a dia, no podem abaixar la guàrdia. Cal apel·lar a la corresponsabilitat de tots i totes, protegint-nos, protegint als més vulnerables, i no oblidar mantenir les distàncies de seguretat, l’ús de mascaretes i la higiene personal», afegeix.

Leave a Reply

Your email address will not be published.