El període de preinscripció escolar comença dilluns amb menys alumnes tan a P3 com a primer d’ESO Més de la meitat de grups de P3 disponibles sortiran amb una ràtio inferior a 25 infants per línia

preinscripció curs 21 22

Els responsables d’Educació, avui en roda de premsa | Cedida

REDACCIÓ | El període de preinscripció escolar per al curs 2021-2022 s’obrirà el proper dilluns, 15 de març, amb menys alumnes tant a P3 com a primer de Secundària, els dos cursos que tenen major demanda perquè els alumnes entren al sistema educatiu o bé canvien cap a l’institut. La preinscripció es portarà a terme de forma completament telemàtica i oferirà un total de 40.997 grups, dels quals 28.497 corresponen a centres públics i la resta, 12.500, a centres concertats.

La davallada d’alumnes a P3 serà 3.241 menys, però això no es traduirà en un tancament de forma sistemàtica sinó en el manteniment d’aquests grups reduïnt-ne la capacitat amb l’objectiu de lluitar contra la segregació escolar. “Malgrat el descens d’alumnes, fem una aposta per mantenir el màxim de grups possible de P3 per assegurar l’escolarització equilibrada i lluitar contra la segregació, que provoca abandonament i fracàs educatiu”, ha explicat avui Núria Cuenca, secretaria general del Departament d’Educació de la Generalitat. Això farà que més de la meitat de grups de P3 ofertats sortirà amb una ràtio inferior als 25 alumnes per grup.

En el cas de primer de Secundària, hi haurà 2.579 alumnes menys, un fenomen que no es donava des de 1995 i que les projeccions preveuen que es continuarà els propers cursos, de la mateixa forma que en els últims anys s’ha registrat a Primària.

Preinscripció electrònica

La preinscripció per al curs 2021-2022 serà totalment electrònica. Entre el 15 i el 24 de març caldrà presentar les sol·licituds per a la preinscripció als segon cicle d’educació infantil i educació primària; i entre el 17 i el 24 de març per a l’educació secundària obligatòria.  El director general d’Atenció a la Família i Comunitat Educativa, Juanjo Falcó, creu que la preinscripció telemàtica “es pot fer de forma molt senzilla, és més segura i redueix el marge d’error perquè són les famílies mateixes que presenten les sol·licituds i no són els centres els que entren les dades”.

Un aspecte important a tenir en compte és que “és irrellevant el moment en què s’entra la sol·licitud perquè l’ordre no afecta, sempre i quan es faci dins del termini”. La matriculació serà del 14 al 18 de juny pel segon cicle d’educació infantil, primària i primer curs de l’ESO; i del 28 de juny al 2 de juliol per 2n, 3r i 4t d’ESO.

Per facilitar tots els tràmits, el Educació ha posat en marxa un nou portal de la preinscripció, amb tota la informació que necessiten les famílies: des del moment que busquen escola, mentre dura el procés de la preinscripció i fins que el matriculen. Aquesta plataforma disposa d’un centre d’ajuda, una guia per a la preinscripció en línia i la matrícula i un espai de preguntes freqüents, entre d’altres recursos.

Leave a Reply

Your email address will not be published.