El programa Lecxit per millorar la comprensió lectora triplica el nombre d’alumnat Consisteix en trobades entre alumne i voluntari el qual l'ajuda a millorar la seva capacitat lectora

REDACCIÓ | El programa Lecxit compta amb 121 parelles degut al gran augment de persones voluntàries i d’instituts participants. L’objectiu del programa educatiu és la millora de la comprensió lectora de l’alumnat per incrementar l’èxit estudiantil. 

Amb més d’una dècada de trajèctoria, Lecxit consisteix en una sèrie regular de trobades d’un alumne de 4t de primària que necessita millorar la seva comprensió lectora i una persona voluntària, generalment alumnat derivat per instituts de la ciutat, que tutoritza l’infant. Totes dues persones es troben un cop a la setmana durant gairebé tot el curs, generant-se un vincle que afavoreix un millor hàbit lector i una comprensió lectora més eficaç. 

Per al curs 2021-22, els centres de secundària participants al projecte són Les Aimerigues, Ègara, Goya, Martí, Montserrat Roig i Ramon Pont, Cavall Bernat, Creixen, Mont Perdut, Santa Eulàlia i Terrassa. D’aquesta manera, el nombre de centres ha passat de sis a onze. L’augment de persones voluntàries s’ha triplicat, passant de 37 a 121.

Una altra novetat d’aquest curs és que es tornaran a fer trobades presencials, encara que algun centre ha optat per mantenir el format telemàtic. Les trobades presencials tindran lloc en algunes de les escoles participants i també a les biblioteques BD2, BD3, BD4 i BD6, que, a més d’acollir les parelles de diverses escoles, faciliten materials. La BD2 serà l’únic punt Lecxit on el voluntariat estarà format per persones adultes, i no estudiants de secundària.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.