Terrassa es prepara per a la tornada escolar amb un dispositiu especial policial per facilitar la mobilitat El consistori ha demanat que la ciutadania es desplaci a peu, en bici o en transport públic preferentment

REDACCIÓ | Més de cent mil infants i adolescents terrassencs tornen als centres educatius el dilluns 13 de setembre. L’Ajuntament de Terrassa ha desplegat un dispositiu especial per facilitar la mobilitat i garantir la seguretat de l’alumnat en els seus desplaçaments. Aquest matí, la regidora d’Educació, Teresa Ciurana; i la regidora de Mobilitat, Lluïsa Melgares han presentat en una roda de premsa com serà la preparació per a l’inici de curs. 

La tornada a l’escola està marcada per unes petites modificacions en les mesures contra la COVID-19 com l‘ús de la mascareta, el manteniment dels grups bombolla i només quarantena per a l’alumnat sense la pauta completa de vacunació. Ciurana ha destacat “el gran treball de la ciutat i la comunitat educativa en la lluita per a la prevenció de la COVID-19”. 

Durant la roda de premsa, Ciurana ha subratllat l’inici de la tarifació social a les escoles bressol municipals que ha augmentat les matrícules envers l’any passat, l’ampliació del servei de menjador en aquestes i de la pròrroga del servei de Fundesplai i de les millores de l’oferta alimentària als menjadors. 

Com ha informat Melgares, es desplegaran un operatiu especial de 73 agents i comandaments que s’encarregaran de la protecció escolar en els carrers de la ciutat. La primera setmana serà intensiva i anirà disminuint durant la segona. Les accions de talls de carrers es duran a terme com l’any passat als voltants de les 22 escoles terrassenques de forma temporal i només quatre seran permanents. Les regulacions seran matí i tarda en diferents horaris i la vigilància policial també serà durant l’esbarjo escolar.

Cap a una revolució verda

Les últimes decisions del consistori han estat encarades a una mobilitat més sostenible i a una conseqüent aplicació de mesures. Melgares ha demanat a la ciutadania “planificar la mobilitat” incloent carrers oberts als vianants a l’itinerari i ha donat èmfasi en l’ús de la bicicleta i del transport públic. Pel que a aquest últim, ha insistit en l’existència de la T-16 gratuïta per als menors de 16 anys i l’habilitació dels bitllets senzills digitals mitjançant l’aplicació dels Transports Municipals d’Ègara (TMESA). D’altra banda, també s’ha desplegat un dispositiu d’informadors de mobilitat sostenible. 

El passat 1 de juliol es va posar en marxa les noves zones peatonals de Terrassa: Vapor Gran, Passeig, Vapor Ventalló i l’ampliació de la zona actual de l’illa de vianants, que passa a dir-se Plaça Vella. Melgares ha recordat que ja es poden demanar l’autorització que acredita als residents, i d’altres casos, poder a accedir a la zona i que al proper gener ja estaran disponibles. D’altra banda, la policia començarà a ser més rigorosa amb les infraccions de circulació de cara a aquestes dates i s’instal·laran càmeres

Leave a Reply

Your email address will not be published.