L’Ajuntament de Terrassa buscarà espais adients per assumir la creació de nous grups escolars el proper curs L'alcalde Jordi Ballart no descarta "mobilitzar espais d'entitats, associacions i, si calgués, privats"

L’alcalde Ballart durant la reunió amb el conseller Bargalló | (c) Ajuntament de Terrassa

REDACCIO | L’Ajuntament de Terrassa buscarà espais adients, tant municipals com privats, per poder assumir sense problemes la creació de nous grups escolars prevista per poder mantenir les mesures de seguretat anti covid-19 durant el proper curs escolar.  Es tracta de “respectar les mesures de seguretat i sanitàries que calgui i atenent a les necessitats de cada centre educatiu, ja sigui públic o concertat, validades pel Departament d’Educació. Creiem que aquesta vinculació dels centres educatius amb el seu entorn immediat és una bona oportunitat per fomentar aliances entre les escoles i el territori”, explica l’alcalde Jordi Ballart.

Ballart es va reunir dijous amb el conseller d’Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, per parlar sobre l’inici del curs en una reunió telemàtica en la que també va participar la tinenta d’alcalde de Cicles de Vida i regidora d’Educació de Terrassa Teresa Ciurana. Bargalló va explicar quin és el plantejament per al retorn a les escoles després de l’estiu, que passar per repartir els alumnes en grups més reduïts que, en principi, es mantindran tot l’any i que implicaran que les línies escolars habituals s’hagin de desdoblar. Això, de retruc, obligarà a buscar espais alternatius a les aules convencionals on encabir aquests nous grups.

Crida a la col·laboració de tothom

Davant d’aquesta realitat, Ballart ha fet una crida pública a la col·laboració de tothom i, en aquest sentit, ha recordat que Terrassa “compta amb un teixit associatiu molt potent i que, si cal, es mobilitzaran espais d’entitats, associacions i, si calgués, privats” tal i com ha succeït ja en els casals d’estiu que s’estan desenvolupant en molts centres educatius de la ciutat. Aquests casals, precisament, es traslladaran el proper setembre a espais municipals per facilitar l’inici de curs en condicions adients.

Les previsions municipals sobre l’habilitació d’espais alternatius per fer classe preveuen que aquests no siguin necessaris en tots els centres perquè molts han perdut línies i podran habilitar instal·lacions pròpies amb normalitat.

El Departament d’Educació de la Generalitat compta en què tots els nens i nenes tornin a les aules el setembre de forma que es garanteixi un 100 per cent de presencialitat tant a Primària com a l’ESO i amb possibilitat d’ensenyament telemàtic a Batxillerat si és necessari. Igualment, en cas de rebot, la intenció del Govern és no tancar totes les escoles com va passar el març passat sinó fer confinaments parcials. De totes formes, almenys públicament, no existeix un document oficial sobre com serà el proper curs escolar. Tot el que es coneix sobre aquest tema, com és habitual, és el que els representants del Departament expliquen en entrevistes a diferents mitjans de comunicació sense que ni els pares ni els docents tinguin cap versió oficial que els permeti planificar-se.

Leave a Reply

Your email address will not be published.