Vuit establiments terrassencs recolzen la campanya ‘I tu, jugues en català?’ per fomentar l’ús de joguines en català

Capsa vermella que identifica els comerços addherits a la campanya ‘I tu, jugues en català?’ | (c) Ateneus.cat

Capsa vermella que identifica els comerços addherits a la campanya ‘I tu, jugues en català?’ | (c) Ateneus.cat

La campanya I tu, jugues en català? impulsada per quart any des del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), té l’objectiu de donar a conèixer l’oferta de jocs i joguines en català i fomentar-ne el seu ús a través d’una pàgina web, una app per a mòbils i un concurs fotogràfic. La plataforma inclou un cercador de jocs i joguines en català que actualment consta de 640 productes i es pot consultar a la seva pàgina web.

Una de les novetats de la campanya és la millora de l’aplicació mòbil, que ha optimitzat el cercador de jocs i joguines per obtenir resultats més ajustats a les cerques. A més es podran desar com a preferides, es mostraran els productes relacionats amb l’historial es podran valorar els jocs. També s’afegeix una agenda d’activitats on s’inclouran demostracions i tallers de joc que el CPNL organitzi arreu de Catalunya per difondre els jocs i joguines en català i fomentar el seu ús.

El concurs fotogràfic a través d’Instagram, Facebook i Twitter, que es porta a terme de l’1 al 21 de desembre, és una altra de les novetats. Per participar cal penjar fotografies del joc o de la joguina preferits amb l’etiqueta #itujuguesencatalà. Les tres millors fotos seleccionades obtindran, cadascuna, tres premis (que es poden consultar al web del concurs), cedits per Tarragona Turisme, XANASCAT, Dagoll Dagom Scaramouche, Abacus i Devir.

Actualment es comercialitzen prop de 1.500 joguines en català, el que representa un 40% de totes les joguines que hi ha al mercat. El Consorci per a la Normalització Lingüística, format per la Generalitat de Catalunya i 135 ens locals, desenvolupa estratègies i accions per garantir el coneixement i l’ús de la llengua catalana al territori. D’aquesta manera, I tu, jugues en català? s’impulsa des dels 22 centres de normalització lingüística de Catalunya per fer créixer el nombre de jocs als comerços, fent-los visibles i fomentar-ne que s’hi jugui.

Una capsa vermella a l’aparador

Més de 400 botigues de tot Catalunya estan compromeses a fer visibles els jocs que incorporen el català. Vuit d’aquestes són a Terrassa i es poden identificar fàcilment perquè a l’aparador hi tenen exposada una capsa vermella envoltada de jocs i joguines en català. A la ciutat són Abacus (C. Font Vella, 72-78), el DiverCUC (C. Sicília, 55/C. Cardaire, 38), Joguets Mió (Pl. Vella, 7), Landròmina (C. Sant LLorenç, 24), Toy Planet (Pg. Del Vapor Gran, 21), Joguiba (Rambla d’Ègara, 127), Barruguet (C. Rutlla, 35-37) i Edima Hobby (C. Gaudí, 4). També hi col·laboren dos fabricants de jocs en català terrassencs en aquesta proposta: Catimperium i Cantapip.

Leave a Reply

Your email address will not be published.